Whatsapp bilgisayara kurulması mümkün olan bir uygulama. Genel olarak Android tabanlı işletim sistemi kullanan telefonlar ya da iPhone sahibi olan telefonlar tarafından kullanılan bir uygulama olsa da teknolojik nimetler bu ücretsiz mesajlaşma programını bilgisayar üzerinden kurmaya da izin vermektedir. MS artık yerini whatsapp uygulamasına bırakmış durumda.

Günümüzde de bu uygulamayı bilmeyen kalmadı herkesin elinde görebileceğimiz bir uygulama haline gelmiştir. Çünkü sadece bir internet bağlantısı ile ücretsiz bir şekilde mesajlaşma imkanı ve kolaylığı veriyor.


Image


Ben size Whatsapp uygulamasının bilgisayarda nasıl kullanabileceğimizi anlatmadan önce Whatsapp uygulaması hakkında daha geniş kapsamlı bilgileri sunmak istiyorum. Bu uygulamanın en güzel yanlarından biri mobil platform desteğinin de fazla olması diyebiliriz. Mesela bu durumu şöyle de açıklayabiliriz; Viber ile mesajlaşmak istersem sadece Iphone ve Android kullanan insanlar ile mesajlaşabilirim. Ancak Whatsapp uygulamasındaki durum daha iyi. Çünkü Whatsapp uygulamasının fazla mobil platform desteği sayesinde Symbian, Blackberry, Windows Phone işletim sistemini kullanan kişiler ile de rahatlıkla mesajlaşma imkanı sağlıyor. Bu tür durumlar nedeniyle benim tercihim Whatsapp oldu.

Whatsapp Mesenger kısa zamanda büyük bir popülariteye kavuştu. Üzerinden geçen iletişim trafiği 2012 yılının Ağustos ayından 2013 yılının Ocak ayına kadar % 75 oranında artarak 2012 yılında totalde % 500 'e kadar ulaşmıştır ve 500 milyona yakın kayıtlı kullanıcı bulunmaktaydı.Geçtiğimiz aylarda da Facebook tarafından 4 Milyar USD nakit para 12 Milyar USD hisse senedi ve bununla birlikte 3 Milyar USD sınırlandırılmış hisse senedi ile satın alınmıştır. Bu satın alma işlemlerinin bazı bilgi mahremiyetini ve kişisel haklarını savunan gruplar tarafından durdurulması da istenmiştir.


Ancak Facebook CEO'su Mark Zuckerberg '' Whatsapp dünyada 1 Milyar insanı birbirine bağlama yolunda bu kadar önemli bir dönemeci aşan şirketler zaten inanılmaz değerli '' diyerek satın alma işleminin en kısa zamanda gerçekleşeceğini açıkladı ve Whatsapp uygulamasını Facebook bünyesine kattıklarını duyurmaktan dolayı heyecanlı olduğunu açıkladı.Şimdi size tanıtımını yapacağım uygulama ile Whatsapp uygulamasını bilgisayarda çalıştırabileceksiniz. Aslında yalnız whatsapp uygulamasını değil android uygulamalarının tümünü bilgisayarda çalıştırabileceksiniz. Bu yükleyeceğiniz uygulama ücretli fakat 7 gün boyunca ücretsiz kullanabiliyorsunuz.


WhatsApp Bilgisayarda Nasıl Kullanılır?

1-) İlk olarak http://www.youwave.com adresinden Android uygulamayı bilgisayarda çalışıtırmayı sağlayan programı bilgisayarınıza indirip kurun. Program 101 MB yüklenmesi biraz zaman alabilir.

2-) Programı standart programlar gibi kurun. En sonda bir uyarı verecektir onu takmadan ok tuşuna basın.

3-) Programı çalıştırın. En üstte bulunan Trial' e basarak devam edin.

4-) Sağ bölümde android cihaz açılacak.

5-) Tarayıcıya "http://www.whatsapp.com/android" yazınız ve siteye girerek dowload butonuna tıklayınız. Eğer dowload tuşuna basarak gerçekleşmiyorsa IP adresinizi değiştirerek deneyiniz.

6-) Yukarıdaki indirme çubuğunu aşağıya doğru çekerek dowload'ın bitmesini bekleyin ve dowload bittikten sonra. apk dosyasına 2 defa tıklayın.

7-) Daha sonra Install butonuna tıklayın.

8-) Program kurulduktan sonra open butonuna tıklayın. Program kurulmuş durumda ekranımızda. Alttaki kullanım koşullarını kabul ederek devam edin.

9-) Karşınıza bir pencere çıkacaktır. Bu çıkan pencerede ülkenizi giriniz ve aşağınıza cep telefon numarasını giriniz.

10-) Sabit hat ile de girebilirsiniz. Sizi aramalarını söyleyin. Otomatik arama ile size verdiği harfleri kaydedip yazın.

Hepsi bu şekilde. Bu programı indirip yazdığım basamakları tek tek takip ederek Whatsapp uygulamasını bilgisayardan çalıştırabilirsiniz.

Post a Comment

Yorum Kuralları

1. Her yorum gönderen kişi, kendi gönderdiği yorumdan sorumlu olmaktadır.

2. Yazı ile herhangi bir ilgisi bulunmayan yorumların onaylanmadığını belirtmek isteriz.

Daha yeni Daha eski