Apple'ın uygulama mağazası App Store, Temmuz ayında rekor gelir elde etti. Tim Cook'un söylediğine göre bu rakam firma tarihine geçti.

Geliştiricilere verdiği önem ile gündeme gelen Apple firması yatırımlarının karşılığını almaya başlamıştı. Son dönemde App Store ile kaliteli uygulama alanında rakiplerine fark atan Apple, Temmuz ayında uygulama mağazasından rekor gelir elde ettiğini açıkladı



Firmanın CEO'su Tim Cook her zaman olduğu gibi kesin ve net rakam açıklamayarak üstü kapalı bir şekilde App Store'un yükselişinden bahsetti. App Store sayesinde 2008 yılında bu zamana kadar geliştiricilere 20 milyar dolar dağıtılmış. Bu dağıtılan miktarın yarısının son 12 ayda olması ise dikkat çekiyor.
Apple'ın müzik ve film mağazası iTunes ise %12 büyüyerek 4.5 milyar dolargelir elde etti. Açıklanan gelir rakamların yıl sonuna kadar daha da artacağını tahmin ediyoruz.
9 Eylül'de iPhone 6'yı tanıtması beklenen Apple'ın büyük ekranlı telefon kullanmayı seven ancak iPhone 5/5s/5c'nin ekran boyutunu beğenmeyen kullanıcıları da 4,7 inç'lik iPhone 6 ile kendi tarafına çekeceğini ve bu sayede App Store'un gelirlerini katlayacağını düşünüyoruz.

Post a Comment

Yorum Kuralları

1. Her yorum gönderen kişi, kendi gönderdiği yorumdan sorumlu olmaktadır.

2. Yazı ile herhangi bir ilgisi bulunmayan yorumların onaylanmadığını belirtmek isteriz.

Daha yeni Daha eski