Aylardır süren Cumhurbaşkanlığı seçim süreci nihayet 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan seçim ile son buldu ve Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı belli oldu. İlk defa Cumhurbaşkanı'nı kendi seçen halk sandık başında Cumhurbaşkanı olarak görmek istedikleri kişiye oy vererek Cumhurbaşkanını seçtiler.




Cumhurbaşkanı adayı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu yer alıyordu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan en çok oyu alarak Türkiye'nin yeni ve 12. Cumhurbaşkanı oldu.
Seçim sonrası yine balkon konuşması yapan Recep Tayyip Erdoğan kendine oy veren ve vermeyen herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sona erdi ve Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu. Şimdi ise milletin aklına takılan soru ve sorular ise yeni Başbakanın kim olacağı ve AKP'nin yeni genel başkanının kim olacağı sorulardır. Seçim sonrası konuşma yapan Ak Parti genel başkan yardımcısı Hüseyin Çelik en kısa sürede yeni başbakan seçeceklerini söyledi. Yeni başbakan kim olacak sorusu için son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.


Yeni Başbakan Kim Olacak ?
bu yazı www.turkeytrick.blogspot.com'a aittir.
İşte Yeni Başbakan Adayları

- Ahmet Gül
- Ahmet Davutoğlu (Dışişleri Bakanı)
- Binali Yıldırım (Eski Ulaştırma Bakanı)
- Bülent Arınç (Başbakan Yardımcısı)
- Mehmet Müezzinoğlu (Sağlık Bakanı)
- Beşir Atalay (Başbakan Yardımcısı)




Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna geçmesi için ismi en çok geçen ve aday gösterilen muhtemel başbakan adayları yukarıdaki gibidir. Yukarıdaki açıklanan isimler muhtemel ve seçilme olasılığı yüksek isimlerdir.
bu yazı www.turkeytrick.blogspot.com'a aittir.
Sizlerinde bu konu ile ilgili yorum ve düşünceleriniz varsa paylaşabilirsiniz.

YORUM Bölümünden Desteklediğiniz ve İstediğiniz Aday ve adayları Belirtebilirsiniz.


başbakan kim olacak, yeni başbakan adayları kimler, kim başbakan adayı olacak, başbakan olmak için söylenen isimler, yeni başbakanı kim seçecek, yeni başbakan ne zaman belli olcak, başbakanın kim olacağına ne zaman karar verilecek, recep tayyip erdoğan başbakan olarak kimi seçecek, cumhurbaşkanı kim oldu, tayyip erdoğan ne kadar oy aldı, tayyibin aldığı oy yüzdesi kaç, tayyip kaç sene cumhurbaşkanı olacak, ahmet gül ne olacak, başbakan ahmet gül başbakan olacak mı, bu yazı www.turkeytrick.blogspot.com'a aittir.

Post a Comment

Yorum Kuralları

1. Her yorum gönderen kişi, kendi gönderdiği yorumdan sorumlu olmaktadır.

2. Yazı ile herhangi bir ilgisi bulunmayan yorumların onaylanmadığını belirtmek isteriz.

Daha yeni Daha eski