3. VE 4. NESİL İPADLERAPPLEDEPOLAMAGÜNCELLEMEİCLOUDİOS 7İOS 8İPADİPAD 2İPAD AİRİPAD MİNİİPHONEİPHONE 4SİPHONE 5İPHONE 5CİPHONE 5SİPODİPOD TOUCHİTUNESYAZILIMYEDEKLEME



Bu haberimizde telefonunuzu ve tabletinizi iOS 8 ‘e geçirmeden ilkin yapmanız ihtiyaç duyulan birkaç şeyden bahsedeceğiz ve bu cihazlarınızı iOS 8 ‘e hazırlamanın birkaç yöntemi anlatacağız.
Öncelikle telefonunuza ve tabletinize iOS 8 güncellemesi gelecek mi öğrenmeniz gerek. Appletarafından duyurulan ve 



iOS 8 güncellemesi alabilcek iPad ve iPhone’lar şunlar;
iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, iPad 2, Ü. Ve 4. Nesil iPadler, iPad Air, iPod Touch, iPad Mini ve retina ekranlı iPad Mini.Eğer haiz olduğunuz Apple cihazları bunlardan biriyse şimdiiOS 8’e hazırlanmaya devam edebiliriz.
İlk yapmamız ihtiyaç duyulan şey telefonumuzda yer açmak. iOS 7 ‘nin ortalama 700 MB yer kapladığını düşünürsek ve iOS 8 ‘in de ortalama 700-900 mb aralarında yer kaplayacağını tahmin etmekteyiz. Telefonunuz da kafi alan yoksa kullanmadığınız uygulamaları kaldırmanızı ve telefonunuzda bulunan fotoğrafları iCloud şeklinde bir bulut sistemi ya da bilgisayarınıza yüklemenizi tavsiye ediyoruz. Bu işlemleri yaptıktan sonrasında Ayarlar / Genel / Depolama Alanı kısmından cihazınızda ne kadar boş yer kaldığını öğrenebilirsiniz. Eğer tahmini rakamımız kadar boş yeriniz oluştuysa şimdi ikinci aşamaya geçiyoruz.
Cihazınızın iOS 8 ‘e geçebilmesi için ilk olarak iOS 7’ye ilişkin tüm güncellemeleri yapmanız gerekiyor. Ayarlar / Genel / Yazılım Güncellemesi kısmından yükleyebileceğiniz bir güncelleme olup olmadığına bakabilir var ise derhal cihazınızı güncelleyebilirsiniz.
Yazılımımızı en güncel hale getirdikten sonrasında yapmamız ihtiyaç duyulan son bir şey daha var. O da cihazımızı yedeklemek. iOS 8’in tamamen yeni bir yazılım bulunduğunu ve telefonunuzdaki bilgilerin ve dosyaların birçoğunu sileceğini sizlere hatırlatalım. Bu yüzden sizlere iTunes üstünden yedekleme seçeneği ile telefonunuzdaki mühim detayları fotoğrafları vs. yedeklemenizi öneriyoruz. Yedeklemeyi dosyalarınızı ve bilgilerinizi iCloud’a yükleyerek de yapabilirsiniz.
Ve artık İOS 8 güncellemesine hazırız. Son olarak iPhone 4S ve iPad 2 kullanıcılarına bir tavsiye de bulunalım. İOS 7 güncellemesi sonrası iPhone 4 kullanıcılarının yazılım ve batarya ömrü ile ilgili birçok mesele yaşadığını hatırlıyoruz, bizim tavsiyemiz iPhone 4S ve iPad 2 kullanıcılarının İOS 8 güncellemesi için acil etmemesi yönünde sadece doğal ki karar sizin.
Söylediğimiz hazırlık aşamalarını tamamladıktan sonrasında yapmamız ihtiyaç duyulan tek şey iOS 8 güncellemesinin gelmesini beklemek.

Post a Comment

Yorum Kuralları

1. Her yorum gönderen kişi, kendi gönderdiği yorumdan sorumlu olmaktadır.

2. Yazı ile herhangi bir ilgisi bulunmayan yorumların onaylanmadığını belirtmek isteriz.

Daha yeni Daha eski